דף הבית » דירה חדשה מקבלן, באילו מקרים כדאי לפנות לעורך דין ?
תוכן שיווקי

דירה חדשה מקבלן, באילו מקרים כדאי לפנות לעורך דין ?

קרדיט pixabay

אחת השאיפות המשותפות לצעירים ומבוגרים, זוגות ויחידים וגם משפחות, היא לרכוש ולקבל דירה חדשה מקבלן. למרות שהרכישה של בית חדש משמחת תמיד, דירה חדשה  היא הרבה יותר מכל. דירה חדשה היא סוג של הצהרת עצמאות, הצהרת יכולות והעובדה שבעתיד הנראה לעין לא יהיה צורך לעשות שיפוצים או שדרוגים של ממש בבית. יחד עם זאת, קורה לא אחת שאחרי שהרוכשים מקבלים דירה חדשה שמותאמת לצרכים ולהעדפות שלהם, מתעורר צורך לפנות לשירותיו הטובים של עורך דין מיומן ומקצועי. מהם היתרונות ומה החסרונות במעבר לדירה חדשה? מתי מתעורר הצורך ומתי כדאי לפנות לעורך דין אחרי רכישת דירה חדשה מקבלן? כדאי לקרוא – כל התשובות להלן.

היתרונות והחסרונות ברכישת דירה חדשה מקבלן

לכאורה, ברור כי רכישת דירה חדשה מקבלן מעניקה יתרונות בלבד לרוכשים (קבלו המלצה לדירה חדשה בקריות בלי בעיות  https://givat-alonim.co.il, קחו מפתח ותתחילו לחיות). למעשה, דווקא העובדה שהדירה חדשה יכולה לגרום לבעיות שונות ומשונות. להלן החסרונות ברכישת דירה חדשה:

  • חסרונות לא מוכרים: נקודת המוצא היא שבכל מבנה יש חסרונות. החסרונות יכולים להיות מובנים, כמו למשל קירות בעייתיים או מומרי בנייה לא איכותיים. החסרונות יכולים להיות זמניים וברי תיקון, כמו למשל בעיות בחלונות או בדלתות, בעיות ריצוף, איל או גימור וכיוצא באלה.
  • בעיות פרוצדורליות שונות: בעיה פרוצדורלית משמעותית יכולה להיות העדר טופס 4 – טופס שמאפשר לדיירים לאכלס את המבנה. אם הקבלן לא משיג טופס כזה, הכניסה של הדיירים לבית עלולה להתעכב מאד.

מדובר בחסרונות אקוטיים ויכולים להיות חסרונות אחרים. מנגד, היתרונות הם ללא ספק מרובים – העדר צורך בשיפוצים ותיקונים במשך שנים רבות, כמו גם המוכנות של המבנה לרעידות אדמה או לבעיות ביטחוניות.

אז מתי כדאי לפנות לעורך דין ברכישת דירה חדשה מקבלן

כשרוכשים דירה חדשה מקבלן, הקבלן מתחייב למסור את הדירה כשהיא מוכנה למגורים ונקייה מתקלות. יחד עם זאת, קבלן שלא עומד בדרישות עלול למצוא את עצמו נתון לתביעה מוצדקת מצד בעלי הנכסים במבנה. להלן כמה סיבות לפנות לעורך דין אחרי רכישת דירה חדשה מקבלן:

  1. תקלות במבנה: כל קבלן מחויב לתקן תקלות במבנה, ,זמן קצוב אחרי המסירה שלו. טיפול לא מספיק או העדר טיפול עלולים בהחלט להוות סיבה לתביעה מצד בעלי הנכסים.
  2. הבטחות לא מקוימות: דוגמה להבטחה כזאת היא בניית מטבח בסגנון מסוים. לרוב, הבטחה כזאת ניתנת במסגרת הניסיון למכירת נכסים חדשים. אי עמידה בהבטחה עשויה להיות בהחלט סיבה לתביעה כנגד הקבלן.
  3. אי העברת הדירה על שם הרוכשים: לא אחת קורה שקבלנים לא מעבירים את הדירה על שם הרוכשים, למרות הבטחות שניתנו להם. גם כאן מתקיימת עילה מספקת לפנייה לעורך דין, על מנת שיוכל לטפל בהעברת דירה חדשה על שם הרוכשים.

ככלל, עורך דין איכותי יכול לטפל בצורה מוצלחת בטענות שונות ולישר הדורים בין הקבלן לבין בעל הדירה.