אתם עומדים להתחתן אחרי כמה שנים של זוגיות? ברור לכם שכל מה שאתם רוצים זה לחיות ביחד ולהקים משפחה בישראל? אם כך, אפשר להבין מדוע אתם מתרגשים. מה שכן, חשוב להבין גם שאתם צריכים לעשות את הדברים בצורה נכונה. אומנם זה נכון שהיום אתם מאוהבים, נרגשים ומקווים שהזוגיות תלווה אתכם לעד, אך האם זה באמת מה שיקרה? ראשית, אין לנו שום דרך לצפות את העתיד, ושנית, אנחנו חיים במדינה שבה אחד מכל שלושה זוגות מסיים את הקשר בגירושין. לכן כדאי שתדעו דבר או שניים על חוק חדלות פרעון ועל הסכמי ממון. למרות שלכולנו יש תקווה להתחתן ולחיות לעד ביחד, זה לא תמיד קורה. ממש כפי שלכל אדם שמקים עסק יש כוונה להצליח ולהתפרנס בכבוד, אך לעיתים לחיים יש תוכניות אחרות. לכן חשוב שתדעו מה זה חוק חדלות פרעון ותכירו את המטרות שלו. בין יתר המטרות של החוק ניתן לדבר על:
- הרצון לסייע לחייבים להצליח להשתקם כלכלית
- לסייע לנושים לקבל את מה שמגיע להם
- להחזיר את האדם החייב כמה שיותר מהר לכלכלה הישראלית
איש לא מאחל לעצמו להיות במצב כזה, אך דווקא היום, כשאתם מקימים משפחה, חשוב שתכירו גם את האופציה הזאת.
האם כדאי לחתום על הסכם ממון?
מעבר למצב הקיצוני שבו אתם עלולים להגיע לחדלות פירעון, יש להתייחס גם למצבים נפוצים יותר. למשל, המצב שבו זוג מחליט להיפרד. מה עושים במצב כזה אם לא חותמים מראש על הסכם ממון? זה נכון שבעבר העניין היה פחות נפוץ, כי בעבר גם לא היה קיים חוק יחסי ממון בצורה ברורה ומפורטת כפי שהוא קיים היום, אך חשוב שתדעו: על הסכם ממון לא כדאי לוותר. בבואנו לנסות ולהבין מה כולל בתוכו הסכם כזה ועל מה מדבר חוק יחסי ממון, אנחנו רואים שיש כמה נושאים שברוב המקרים נכללים בהסכם כזה. למשל, נכסים ורכוש. איך מגדירים אותם ולמי יש בעלות עליהם? מה יעלה בגורלו של כל נכס במידה והזוג יחליט להיפרד? נושא נוסף שרצוי מאוד לכלול בתוך הסכם ממון, הוא כמובן הנושא של חובות ומשכנתא. יש להתייחס בסעיפים שונים גם לנושאים כמו ממון שיצטבר בעתיד וחלוקתו, הוצאות והכנסות, פנסיה, קרנות השתלמות וכדומה. אין ספק שהמטרה של חוק יחסי ממון הוא לדאוג ששני הצדדים לא יצאו בלי כלום מנישואין שהתפרקו. לכן חשוב מאוד לחתום על הסכם מהסוג הזה, אם כי התקווה היא כמובן לא להשתמש בהסכם הזה לעולם.
החשיבות של בחירת עורך דין מתאים
בין אם אתם נמצאים היום בשלב שבו אתם רוצים לחתום על הסכם ממון ובין אם אתם חוששים שאתם בדרך לחדלות פירעון, חשוב להיעזר איש מקצוע מתאים. למרות שתוכלו לקרוא לא מעט מידע בנושא באינטרנט, כמובן שאין תחליף אמיתי לשירותיו של עורך דין שמומחה בתחום הזה. לכן, אם תוכלו לבחור לכם עו”ד מתאים כבר עכשיו, למה לדחות את העניין? יש אפשרות אומנם לעשות הסכמים שונים גם אחרי הנישואין, אך בפועל, רצוי מאוד לחתום על הכול מראש. זכרו: כאשר הדברים מסודרים וחתומים, יש הרבה פחות בעיות בשעת פרידה או במצבים כלכליים מורכבים. לכן כדאי יהיה לבחור עו”ד שיש לגביו כמה שיותר המלצות. בנוסף, רצוי מאוד לברר האם לעוה”ד שלכם יש מוניטין של איש מקצוע רציני? והאם הוא עוסק בתחום הזה כבר שנים? אתם תראו שעם עו”ד מוביל תוכלו לישון בשקט ולצעוד רגועים ובטוחים אל עבר החופה.