דף הבית » 5 צעדים חיוניים לפני שמגישים תביעה על נזק בתאונת דרכים
תוכן שיווקי

5 צעדים חיוניים לפני שמגישים תביעה על נזק בתאונת דרכים

קרדיט תמונה FREEPIK

מאות אנשים נהרגים בישראל מדי שנה בתאונות דרכים, ואלפים נפצעים בדרגות פציעה שונות. שכיחותן של תאונות הדרכים והשפעתן המכריעה אף הביאה את המדינה לחייב בחוק לבטח כל רכב בישראל בביטוח חובה. אז מה אתם צריכים לעשות אם נפגעתם בתאונה? אספנו עבורכם כמה צעדים חשובים שעליכם לנקוט לפני שאתם מגישים תביעה על נזק שנגרם לכם בגוף, בנפש או ברכוש.

תאונות דרכים יכולות להביא לנזקים ניכרים בגוף, בנפש וברכוש. החוק בישראל מחייב שכל מכונית תהיה מבוטחת בגין נזק גוף. במקרה של נזק גוף יש לתבוע את חברת הביטוח שמבטחת את המכונית שבה היה הנפגע, וזה לא משנה מי אשם בתאנה. זה אולי נשמע פשוט, אבל הרבה פעמים מדובר בהליך ארוך ומייגע שבו חברות הביטוח עושות הכול כדי לחמוק מתשלום לנפגע או למזער  את גובה התשלום. עם זאת, התנהלות נכונה מול חברת הביטוח ונקיטת מספר צעדים חשובים לפני הגשת התביעה או במהלכה, יכולים להביא לתוצאות הרבה יותר טובות עבור הנפגע. אז מה צריך לעשות?

שאלנו את עו”ד גיא כהן, מומחה בתביעות ביטוח תאונות דרכים על הצעדים החשובים ביותר לפני הגשת תביעה על נזק בתאונת דרכים.

טיפ 1: נפגעת? צלם! זה חשוב כשמדובר בנזק לרכוש לרבות לרכבים

היום כשלכל אחד יש מצלמה בכיס, הצעד הזה קל ונגיש. במקרה של תאונה יש לצלם את זירת האירוע, את כל כלי הרכב המעורבים, וכדאי לצלם מזוויות שונות. צלמו את זירת האירוע מקרוב ומרחוק, באופן שיאפשר להבין את ההקשר שבו אירע האירוע. למשל, אם מדובר על תאונה באמצע צומת, צלמו מזווית שתתפוס גם את הרמזורים מסביב לצומת. צלמו את הפגיעה והנזק למכונית. וכמובן קחו את פרטי הנהג הפוגע, צלמו את תעודת הזהות שלו ואותו עצמו, וקחו את מספר הטלפון שלו ואת פוליסת צד ג’ שלו. אל תסתפקו במספרי פוליסה. צלמו את המסמך עצמו. הכי פשוט והכי טוב

טיפ 2: לתעד את הטיפול הרפואי מיד אחרי האירוע

מיד אחרי האירוע תדאגו לקבל טיפול רפואי ושהרופא יתעד במסמך הרפואי את כל התלונות שיש לכם בעקבות האירוע – כאבים שיש לכם, פחדים וכל השלכה של האירוע על בריאותכם. חשוב לתעד בצורה מפורטת באילו איברים נפגעתם או אתם חשים כאב, ולהיות ספציפיים. למשל, אם כואבת ברך ימין, שהרופא לא יציין סתם כאב ברגל, אלא ידייק שמדובר בברך. אם כואב לכם גם בקרסול וגם בפרק כף היד, ויש לכם כאב ראש, ציינו את כל המחושים לרופא ובקשו שיכתוב זאת במסמך הרפואי. זה יוכל לעזור לכם בהמשך, אם חברת הביטוח תנסה לטעון שהכאבים שלכם לא קשורים לתאונה וכך לחמוק מתשלום.

טיפ 3: מעקב רפואי מתועד לאורך זמן

המשיכו ללכת לרופא המשפחה ולדווח על המצב שלכם, וכן לדאוג שיהיה תיעוד רפואי של התלונות שלכם. הטיפול בתביעת ביטוח יכול לקחת זמן רב, ובית משפט עשוי אפילו אחרי שנה ויותר למנות מומחה. ככל שתתעדו לאורך הזמן את מצבכם הרפואי במסמכים רפואיים, כך יהיה יותר קל להוכיח את הנזק לגוף. אם מאז התאונה כואב לכם במקום כלשהו, חזרו לרופא מדי כמה חודשים וחזרו על תלונתכם, ושמרו תיעוד של המפגש במסמך רפואי. אם הלכתם לטיפולי פיזיותרפיה, למשל, וזה לא שיפר את מצבכם, גשו לרופא ודווחו לו שעדיין כואב לכם, למרות שעשיתם חצי שנה של פיזיותרפיה.

טיפ 4: גשו גם לביטוח לאומי

ביטוח לאומי לא מהווה כפל ביטוחים, ואם יש לכם פגיעה שביטוח לאומי יכול להכיר בה מאוד מומלץ ללכת ולהגיש את כל המסמכים ולקבל הכרה במצבכם. זאת כמובן במקביל לתביעה של חברת הביטוח. הכרה של ביטוח לאומי בנזק שנגרם לכם, בנכות זמנית או לצמיתות, יכולה אף להועיל לכם בהתנהלות מול חברת הביטוח, משום שאם ביטוח לאומי הכיר בכם, חברת הביטוח הרבה פעמים תתיישר לפי זה.

טיפ 5: אל תהיו בזה לבד

תביעה על נזקי גוף מתאונה ובכלל תביעות ביטוח זה לא עסק פשוט. כדאי מאוד שיהיה עורך דין לתביעות ביטוח שיהיה מעורב כבר מההתחלה. הוא יוכל להנחות אתכם עוד מזירת התאונה איך לצלם ואת מה, ובתוך המהומה והבהלה, תמיד טוב שיש מישהו מומחה שיודע לראות קדימה ולעזור לכם לתעד את מה שתצטרכו אולי הרבה זמן אחר כך. העזרו בעורך דין כדי לקבל חוות דעת באשר לתביעה שלכם, למסמכים שצריך לצרף וכל היוצא בזה. עורך דין יוכל לייצג אתכם מול חברות הביטוח וגם לסייע לכם מול ביטוח לאומי.

לצד זהירות בדרכים כדאי להיות מוכנים למקרה של תאונת דרכים. תביעת ביטוח במקרה של תאונה היא דרך לקבל את התמיכה הכספית הנדרשת כדי לשקם את החיים ולהבריא, או ללמוד לחיות עם הפגיעה. אם תעשו את כל הצעדים הנדרשים, תוכלו לתבוע את חברת הביטוח ולקבל פיצוי הולם שיסייע לכם להשיב את איכות החיים שלכם.

קרדיט תמונה FREEPIK