חוזה שכירות מגדיר את יחסי השכירות בין משכיר לשוכר של נכס מסוים.
המטרה של החוזה היא לאפשר למשכיר והשוכר לדעת את חלוקת הכוחות והתפקידים בינהם.
כך למשל, כל שוכר רוצה לדעת שתהיה לו האפשרות להאריך את החוזה לאופציה וכי בתקופת החוזה לא יעלו דמי השכירות, וכי המשכיר לא יוכל לסיים את החוזה ללא התראה.
והמשכיר מצידו רוצה לדעת תנאים חשובים כמו העובדה שהשוכר מתחייב להחזיר למשכיר את הדירה כאשר היא צבועה ותקינה ביום סיום השכירות, כי הוא מתחייב לשמור עליה וכי לא ישכיר את הדירה בעצמו למישהו אחר.
חוזה שכירות: מי קהל היעד?
חוזה שכירות ניתן ליישם מול חברות, אנשים פרטיים, זוגות ומשפחות המבקשים למצוא נכס מגורים להשכרה. בנוסף, ניתן לנסח חוזה שכירות עבור מי שמבקש חוזה שכירות לחנות או משרד למטרה עסקית, והכל בהתאם לייעוד הנכס.
ההמלצה היא שבכל השכרת נכס, בין אם דירה, משרד או חנות, ייחתם חוזה שכירות מסודר, שיגדיר את זמן השכרת הנכס וסעיפים נלווים הקשורים בנכס הנידון , האם ניתן לבצע בו שינויים ושיפוצים למיניהם, וכן בשמירת תקינותו, לאורך זמן, של הנכס, למגורים או לצרכי העסק.
בחוזה שכירות חשוב להגדיר מה היא המטרה של החוזה הנידון, למשל האם חוזה השכירות הוא למטרת מגורים או למטרת השכרה עסקית של חנות או משרד, וכי הנכס לא ישמש לכל מטרה אחרת ממה שהוסכם.
חוזה שכירות עסקי למשרד: מה זה אומר?
האם אתם חולמים לפתוח חנות משלכם או להשכיר משרד לעסק עצמאי? אז בוודאי תצטרכו לחתום על חוזה שכירות להשכרת משרד או חנות למטרת פתיחת העסק שלכם.
באמצעות חוזה שכירות עסקי תקף תוכלו להשכיר מבנה של חנות או משרד, לצרכים העסקיים שלכם. בחוזה השכירות של חנות או משרד, ניתן להגדיר את תקופת השכירות של החנות או המשרד, וכן סוגיות נלוות של ביצוע שינויים במבנה, אם נדרש, ואת מידת ההסכמה של בעלי הנכס, לביצוע שינויים מסוגים שונים, והיקפם של שינויים אלו, בתוך הנכס העסקי.
לכל משכיר ושוכר מומלץ לבצע חוזה שכירות מסודר והוגן, בעת השכרת מבנה לצורך עסקי, כגון חנות או משרד, לטווח הזמן שתבקשו להשכיר אותו, אל מול המשכיר, באופן שיגן על שני הצדדים לכל אורך תקופת השכירות.
חוזה שכירות לצרכי מגורים: מה חשוב לדעת?
חוזה שכירות קיים בעיקר בהשכרת דירות מגורים.
כך, למשל, אם מצאתם דירה שמצאה חן בעיניכם, תצטרכו לחתום על חוזה שכירות מול בעל הדירה, כדי לתאם תקופת זמן שתוכלו לגור בדירה הייעודית.
במסגרת חוזה השכירות, תצוין תקופת השכירות, אופן חידוש החוזה מדי שנה, או לאחר מספר שנים שנקבע מראש בחוזה ותנאים נוספים.
במסגרת החוזה יוגדר מה כלול בתכולת הדירה, במידה ויש ריהוט, וכן תוגדר האופציה לביצוע שינויים בדירה, או איסור שינויים מסוימים בדירה, בהתאם להחלטתו של בעל הבית המשכיר את הנכס, לפי העדפותיו האישיות.
כמו כן, חשוב להגדיר האם תשלום השכירות כולל תשלומים נלווים, כגון תשלומי חשמל ומים וכן ארנונה, או שתשלומים אלו ייגבו בנפרד, מידי השוכר מול בעל הבית.
בסופו של דבר, כאשר מגדירים חוזה שכירות מסודר, ההוגן לשני הצדדים המעורבים בו, בעל הבית וכן השוכר, אז נקבל את התוצאה החיובית של שביעות רצון מיטבית, ושימוש אפקטיבי בצרכי הנכס, לצרכי מגורים או למטרה עסקית, בהתאם למטרתו של הנכס, וכאשר שני הצדדים יודעים בדיוק למה הם נכנסים – ואיך הם יוצאים.