דף הבית » מתי יודעים שנכון לערער על החלטת בית משפט לענייני משפחה?
תוכן שיווקי

מתי יודעים שנכון לערער על החלטת בית משפט לענייני משפחה?

קרדיט תמונה FREEPIK

לכל אדם יש זכות ערעור ראשונה על פסק דין של בית המשפט לענייני משפחה. אולם העניין הוא שלא תמיד נכון וכדאי לערער על החלטת בית המשפט שכן התוצאה לא תמיד תהיה טובה יותר.

לכן, חשוב לבחון את נסיבות העניין לעומק ובצורה נכונה על מנת לקבל החלטה מושכלת. מתי עורך דין ימליץ לערער על החלטת בית משפט לענייני משפחה? איך אפשר לדעת האם כדאי להגיש ערעור ומהי בקשה לעיכוב ביצוע? כל התשובות במאמר שלפניכם.

באילו מקרים ניתן לערער על החלטת בית משפט לענייני משפחה?

ניתן לערער על החלטת בית משפט לענייני משפחה פעם אחת זכות, ופעם שנייה ברשות.

כלומר, לכל אדם יש זכות ערעור על פסק דין שניתן בהליך שהיה צד לו. ערעור ראשון לאחר מתן פסק דין, הוא זכותו של אדם כך שאינו טעון אישור של בית משפט.

לעומת זאת, אם אדם רוצה לערער על החלטת בית משפט בפעם השנייה, מדובר בערעור שברשות. כלומר, ללא אישור של בית המשפט לא יהיה ניתן לערער על פסק הדין שניתן בערעור הראשון.

חשוב לציין שבית משפט לענייני משפחה מתפקד כבית משפט השלום, ולכן ערעור בזכות יוגש לבית המשפט המחוזי בעוד שערעור שברשות יוגש לבית המשפט העליון.

מתי כדאי לערער על החלטת בית המשפט לענייני משפחה?

כדאי לערער על החלטת בית המשפט לענייני משפחה לאחר שבחנתם יחד עם עורך דין מקצועי מספר פרמטרים:

  1. מהו הסיכון הכלכלי הקיים בהגשת ערעור על החלטת בית המשפט – בחלק מהמקרים, התוצאה שהתקבלה בפסק הדין היא אינה המיטבית ביותר, אך מדובר בתוצאה הוגנת יחסית.

חשוב לדעת שפסק הדין שיתקבל בערעור עשוי להפוך את הקערה על פיה ולהוביל לתוצאה פחות טובה מאשר התוצאה שהתקבלה בפסק הדין הראשון.

לכן, במידה שקיים סיכון כלכלי גבוה שאתם עשויים לאבד את מה שהרווחתם בפסק הדין של בית המשפט לענייני משפחה, לא כדאי לערער.

  • בחינת נסיבות המקרה – בחלק מהמקרים, הראיות הקיימות אינן לטובתך, בחלק מהמקרים עורך הדין ששכרת התנהל בצורה פחות טובה מעורך הדין של הצד השני, ובמקרים אחרים באמת לא נעשה צדק.

לאור השוני בין מקרה למקרה, חשוב לפנות לעורך דין נוסף שייבחן את הנסיבות הספציפיות של המקרה וייתן חוות דעת נוספת.

מהי בקשה לעיכוב ביצוע?

במידה שהנכם מעוניינים להגיש ערעור על החלטה או פסק דין של בית משפט לענייני משפחה, הגשת הערעור אינה מונעת את כניסתה לתוקף של ההחלטה או של פסק הדין.

על מנת לעכב את כניסת פסק הדין לתוקף, עליכם להגיש בקשה לעיכוב ביצוע.

כדי שתתקבל הבקשה לעיכוב ביצוע, על מגיש הבקשה להוכיח כי יש סיכוי גבוה שהערעור שהגיש יתקבל, כך שבמידה שהערעור הוא סתמי, פסק הדן שהתקבל ייצא לפועל.

תוך כמה זמן ניתן להגיש ערעור על החלטת בית משפט לענייני משפחה?

הזמן הקצוב להגשת ערעור על החלטת בית משפט לענייני משפחה הוא תוך 45 יום ממועד פסק הדין.

יש לשים לב כי כאשר מדובר על פסק דין שנתן רשם בבית המשפט לענייני משפחה ולא שופט, הערעור על פסק הדין יוגש תוך 15 ימים ממועד פסק הדין.

ערעור על החלטות שאינן פסק דין, כגון החלטת ביניים שניתנת, יוגש תוך 30 יום מיום קבלת ההחלטה. חשוב לציין, כי במקרים של החלטות ביניים הערעור הוא ברשות ולא בזכות.

לסיכום, באופן כללי הסיכון הטמון בהגשת ערעור משתנה בין מקרה למקרה, ולא תמיד כדאי לערער על החלטת בית המשפט לענייני משפחה.

לכן, מומלץ להיוועץ בעורך דין מנוסה ובקיא בחוק ובפסיקה, על מנת שיבחן את המקרה שלכם לעומק וימליץ לכם האם כדאי לערער או לא.

קרדיט תמונה FREEPIK